Italijanska kuvarica Marcella Hazan otkrila je od kojih sastojaka se pravi najbolji sos za špagete, a s njenim mišljenjem složili su se i novinari magazina Delish.
Zbog brzog tempa modernog načina života sve veći broj ljudi se odlučuje za kupovinu sosova u tegli. Prema mišljenju italijanske kuvarice Marcelle Hazan, dobar sos možete napraviti sami i to po manjoj ceni, prenosi Mirror.
Marcella je rođena 1924. godine u gradu Cesenatico. U Njujorku je otvorila školu za kuvanje i napisala veliki broj recepata. U “Essentials of Classic Italian Cooking” preporučila je da se paradajz sos pravi od samo tri sastojka: konzerviranog paradajza, luka i putera.
Ovaj recept je objavila 1992. godine i dalje ga koriste mnogi cenjeni kuvari širom sveta. Dakle, pola glavice luka stavite u šerpu sa puterom i paradajzom i kuvajte 45 minuta. Magazin Delish je ovaj paradajz sos proglasio najboljim sosom koji možete napraviti kod kuće.
Naravno, ovo je u potpunosti subjektivno mišljenje, ali je bitno navesti da su Italijani poznati po jednostavnom kuvanju. Fokus je na sosovima, a paradajz sos je u Italiji najpopularniji. Kuvarica Marcella je preminula 2013. godine, ali će veliki broj ljubitelja hrane sigurno nastaviti da priprema njene recepte.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.