Istorijski rezultat Džudo kluba Turija

SRBOBRAN – Na prvenstvu Vojvodine za kadete održanom u subotu, 5. februara, ekipa Džudo kluba „Turija“ nastupila je sa ukupno 7 takmičara, gde je u konkurenciji od 155 kadeta i kadetkinja iz 32 kluba zauzela ukupno 2. mesto u generalnom plasmanu, ispred novosadskog „Partizana“, „Cementa“ iz Beočina i drugih superligaša iz Vojvodine.

Turijski klub i opštinu Srbobran predstavljali su isključivo takmičari iz sekcije Nadalj, sa sledećim rezultatima:

Andrea Gadžić u kategoriji kadetkinja -70 kg, sa tri pobede, zlatna medalja
Nataša Gadžić u kategoriji kadetkinja -63 kg, sa dve pobede i porazom u finalu, srebrna medalja
Vukašin Trobonjača u kategoriji kadeta -55 kg, sa tri pobede i porazom u finalu, srebrna medalja
Marko Đorđević u kategoriji kadeta -55 kg, sa tri pobede i porazom, bronzana medalja
Nikola Jovanović u kategoriji kadeta -50, sa dve pobede i porazom, bronzana medalja.

Pored osvajača medalja sa manje uspeha učestvovali su Stefan Krstić i David Ćurčić.

„Sjajan rezultat, koji je moglo bi se reći istorijski za klub, usledio je nakon puno truda, odricanja i rada. Bukvalno bez pauze kadeti su u ‘pogonu’ od avgusta prošle godine i ovakav rad morao je da donese rezultat koji će se nadamo se ponoviti sledećeg vikenda na prvenstvu Srbije za kadete u Beogradu. Za rezultat koji je ostvaren zaslužni su kako osvajači medalja tako i ostali drugari iz kluba koji su zajedno sa njima trenirali i pomogli. Na na tome im mnogo hvala, jer jedna lasta ne čini proleće”, kaže za naš portal Milan Srdanović, ponosni trener ove uspešne grupe mladih sportista.

Srdanović dodaje da su ovi turniri ujedno uvertira u 23. Međunarodni džudo turnir „Turija open 2022“ koji će se održati trećeg dana Kobasicijade, 27. februara, u sportskoj hali u Srbobranu, sa početkom u 10:00 časova. Na turniru se očekuje dobrar odziv, kako od domaćih klubova tako i od ekipa iz susednih država.

Foto: Džudo savez Vojvodine

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: