Ispunjeno obećanje – u rekordnom roku završena zamena javnog osvetljenja u Kanjiži

KANJIŽA – U Kanjiži je uspešno završena implementacija projekta javno-privatnog partnerstva (JPP) za zamenu, racionalizaciju i održavanje sistema javnog osvetljenja. Kako je na početku implementacije i obećano, u prisustvu Njegove Ekselencije, ambasadora Mađarske, gospodina Jožefa Mađara, implementacija je završena pre božićnih praznika, tačnije za samo 44 dana, što je najbrže implementiran projekat do sada.
Foto: Opština Kanjiža

Projekat JPP za rekonstrukciju javnog osvetljenja u Opštini Kanjiža predstavlja dobar primer pozitivnog uticaja na zaštitu životne sredine i pruža inovativna rešenja za izazove sa kojima se suočavaju lokalne samouprave. Pored modernizacije osvetljenja u Kanjiži, smanjuje se emisija CO2  za oko 1.700 tona i predviđa se ostvarenje dodatne finansijske uštede u budžetu od oko 352.133 evra na godišnjem nivou.

U okviru implementacije projekta, zamenjeno je zastarelo osvetljenje najsavremenijom LED tehnologijom, čime su postignute značajne uštede u potrošnji električne energije od oko 1.544.000 kWh godišnje. Rezultati su već uočljivi, a Opština Kanjiža postavlja standarde u primeni inovativnih rešenja i u oblasti zaštite životne sredine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.