Ispržite ribu u rerni: brzo i lako

Prženje ribe može biti dosta naporno za domaćice koje pored toga imaju još gomilu posla. Mirisi se svuda šire, a treba i dosta vremena. Evo kako da to uradite na brz i lak način i da uštedite vreme.

Sastojci:

riba 1,5 kg (bilo koja)
ulje 1/2 čaše
brašna 2 čaše
vegete 1 kašika
soli 1 kašika
aleve paprike 1 kašika
bibera 1 kašičica

Priprema:

Ribu očistiti i oprati pa dobro ocediti i osušiti na kuhinjskom papiru. Brašno izmešati sa začinima. Ulje sipati u veliki pleh i staviti u rernu da se zagreje. Ribe uvaljati sa obe strane u smesu od brašna i ređati u redovima u pleh sa vrelim uljem. Peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta, zatim okrenuti ribe i peći još 15 minuta da lepo porumene.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.