Prženje ribe može biti dosta naporno za domaćice koje pored toga imaju još gomilu posla. Mirisi se svuda šire, a treba i dosta vremena. Evo kako da to uradite na brz i lak način i da uštedite vreme.
Sastojci:
riba 1,5 kg (bilo koja)
ulje 1/2 čaše
brašna 2 čaše
vegete 1 kašika
soli 1 kašika
aleve paprike 1 kašika
bibera 1 kašičica
Priprema:
Ribu očistiti i oprati pa dobro ocediti i osušiti na kuhinjskom papiru. Brašno izmešati sa začinima. Ulje sipati u veliki pleh i staviti u rernu da se zagreje. Ribe uvaljati sa obe strane u smesu od brašna i ređati u redovima u pleh sa vrelim uljem. Peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta, zatim okrenuti ribe i peći još 15 minuta da lepo porumene.
Pročitajte još:
Starinski recept za domaće medeno srce
Jedan od najlepših domaćih kolača koji se pravi od onih sastojaka koje svaka domaćica uvek ima u frižideru, a svojim ukusom i mirisom vraća u detinjstvo jeste kolač medeno srce. Savršen spoj najlepših sastojaka u patišpanju, domaći džem od kajsije i glazura od čokolade predstavljaju magiju koja se topi u ustima. Ovaj kolač obožavaju svi, […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.