logo transparend vojvodina uzivo

,

Ispisani grafiti sa pretećim porukama na ambulanti u selu Suvi Do na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD – Na ambulanti u etnički mešovitom selu Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice, u subotu je ispisan grafit ozloglašene terorističke organizacije UČK, a ove preteće poruke primetili su zaposleni.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, ova ambulanta je česta meta napada albanskih vandala i prethodnih godina gađana je kamenicama, razbijeni su prozori i ispisisivani su antisrpski grafiti.

Srbe iz ovog sela je uznemirio ovaj anticivilizacijski atak na zdravstvenu ustanovu, koji dodatno uliva strah srpskom narodu na već uzavrelu situaciju na severu Kosova i Metohije.

Ovakvi incidenti i provokacije svakako ne doprinose deeskaciji situacije na severu KiM i to bi jasno trebalo da uvide i predstavnici međunarodne zajednice i da konačno shvate realnost na terenu, dodaje se u saopštenju.

„Svima je jasno ko izaziva provokacije i inicira sukobe i ko je jedini krivac za incidente i napade na Srbe na KiM, a svaki incident dešava se naočigled Kurtijeve Kosovske policije koja je na severu da proganja Srbe i žmuri na etničke napade“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.