Ne postoji osoba kojoj se nije dogodilo da joj se, prilikom pripreme, hrana zalepi za tiganj. Ovo se posebno odnosi na recepte koji zahtevaju da se jelo peče bez kapi ulja, a vi, recimo, nemate tiganj koji se ne lepi.
Srećom, postoji nekoliko rešenja za ovaj problem, a ova tri su posebno zgodna jer sve što vam je potrebno, najverovatnije, već imate kod kuće.
Pek papir
Pek papir uglavnom svi koristimo prilikom pripreme hrane. Prilično je praktičan i jelo ispadne preukusno. Šta je potrebno da uradite? Stavite ga na tiganj i jednostavno ubacite to što ste hteli da ispečete.
Jabukovo sirće
Najjednostavniji način za pečenje jela u starom tiganju jeste da prirodno jabukovo sirće, u tankom sloju, ravnomerno sipate u posudu. Zatim upalite šporet i sačekajte da sirće izlapi, a onda ubacite ono što želite da spremite.
So i ulje
Sipajte u posudu so u tankom sloju i pržite dok ne bude postala braon, a zatim je uklonite. Sipajte ulje i nežno ga utrljajte, a kada se tiganj bude ohladio, višak ulja uklonite ubrusom i posuda je spremna za korišćenje.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.