Iskliznula tri vagona cisterne u Subotici, nema opasnosti po zdravlje ljudi

SUBOTICA – U subotičkoj teretnoj železničkoj stanici noćas su sa šina iskliznule tri cisterne. Nadležni uveravaju da nema oštećenja, curenja, ni opasnosti po zdravlje ljudi i životnu sredinu. Tokom prepodneva prva cisterna već je vraćena na kolosek.

Do iskliznuća vagona je došlo na izlazu iz Železničke stanice Subotica, u pravcu Novog Sada, na vozu sastavljenom od 23 cisterne propilena, čiji je prevoznik privatni operater „Kombinovani prevoz“.

Kako je za RTV rečeno u preduzeću „Infrastruktura železnice Srbije“, noćas u 01.35, u železničkoj stanici Subotica Teretna, iz sastava teretnog voza sa koloseka su iskliznule tri cisterne. Iskliznule cisterne nisu oštećene, iz njih nema nikakvih curenja i nema nikakve opasnosti po ljude, imovinu i životnu sredinu.

O iskliznuću su odmah obavešteni predstavnici MUP-a i Vatrogasne službe, čije se ekipe nalaze na licu mesta. Stručni timovi i Pomoćni voz „Infrastrukture železnica Srbije“, danas do 11 sati prvu cisternu su podigli na kolosek, u toku prepodneva trajalo je podizanje druge cisterne, dok je ostatak kompozicije uklonjen.

Železnički saobraćaj između putničke i teretne stanice Subotica ponovo je uspostavljen danas u 10.50 sati.

Uzroke iskliznuća utvrdiće železnička Komisija za isleđenje vanrednih događaja.

Kako je rečeno novinarima na licu mesta, što je potvrđeno i u Policijskoj upravi Subotica, docurenja propilena iz ovih vagona nije došlo i procenjeno je da nema potrebe za istakanjem, već se čeka dizalica koja će ove vagone vratiti na šine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: