iPhone 15 stiže za mesec dana: Da li će imati USB-C?

Dok je tržište Engleske, Francuske, Nemačke i Španije ključno za Apple, kompanija je suočena sa izazovom da balansira između tržišnih zahteva i sopstvene tehnološke filozofije

Mark Gurman iz Bloomberg-a je nedavno izneo informacije koje ukazuju da će nova iPhone 15 serija biti lansirana već 13. septembra. U svetlu ovih informacija, sve oči su uprte u Apple i izbore koje će kompanija doneti, naročito u vezi sa konektorom za punjenje i prenos podataka.

Već godinama, Apple je izložen kritikama zbog upotrebe svog Lightning konektora. Dok većina savremenih Android telefona, čak i Apple-ovih iPad uređaja koristi USB-C, iPhone je ostao dosledan svom specifičnom konektoru. Međutim, novi zakon donet od strane Evropske Unije mogao bi da promeni ovu situaciju. Naime, prema ovom zakonu, Apple će do kraja 2024. godine morati da pređe na USB-C ukoliko želi da svoje uređaje prodaje na evropskom tržištu.

Dok je tržište Engleske, Francuske, Nemačke i Španije ključno za Apple, kompanija je suočena sa izazovom da balansira između tržišnih zahteva i sopstvene tehnološke filozofije. Iako bi Apple teoretski mogao da čeka sa ovom promenom sve do iPhone 16 ili čak i duže, to bi moglo dovesti do komplikacija na tržištu i potencijalno umanjiti njihovu prisutnost u Evropi.

S druge strane, postoji niz glasina i izveštaja koji sugerišu da će Apple konačno preći na USB-C sa predstojećom iPhone 15 serijom. Ova promena bi donela brojne prednosti, uključujući brže brzine punjenja i prenosa podataka. Međutim, nije sve tako jednostavno. Neke informacije sugerišu da će samo određeni modeli, kao što su Pro/Ultra, podržavati naprednije funkcije USB-C-a, poput kompatibilnosti sa Thunderbolt kablovima.

Osim toga, s obzirom na tehnološke trendove, moguće je da Apple razmatra potpuno ukidanje fizičkih portova u budućnosti, oslanjajući se na bežične tehnologije kao što je MagSafe.

 

U svakom slučaju, predstojeća objava iPhone 15 serije nosi sa sobom mnogo neizvesnosti, ali i uzbuđenja. S obzirom na nove zakonske regulative i tržišne trendove, industrija i korisnici sa nestrpljenjem čekaju da vide koje će korake Apple preduzeti.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: