logo transparend vojvodina uzivo

Internet zgrožen ovim oglasom za posao

Tehnološke kompanije sve su kreativnije pri oglasima za posao, ali jedan poljski developer je ipak preterao.

Poljska kompanija Spectrum Studios, naime, objavila je oglas za posao u kom se traže radnici za razvoj nove video-igre, i na prvi pogled sve deluje u redu.

Kada se malo bolje pogleda, međutim, nakon što se traži uobičajeno poznavanje materije, dolazi se do čudnog zahteva – piše da je obavezno druženje u sauni.

Mora se priznati da je ovo u najmanju ruku neobično, a sami prosudite da li je stvar „izvučena“ time što se video-igra za koju traže radnike zapravo i odvija u sauni.

Ječek Pjorkovski iz ovog studija izjavio je da „scenaristkinje za igru moraju da idu sa njim u saunu, kako bi mogle na najbolji način da osmisle scenario za video-igru„.

„Moguće je i bez toga, naravno, ali je veoma dobro to što mogu da iskoriste svoje iskustvo u sauni kako bi napisale sjajne scene“, dodao je Pjorkovski.

Kao što možete i da pretpostavite, ovaj oglas je brzo obrisan nakon negativne pažnje i ljutitih komentara koje je izazvao. Iz studija su se, međutim, ponovo oglasili, pokušavši da se odbrane.

„Ovo se traži kao deo istraživanja za igru – ne piše da neko mora da bude nag, niti da u saunu ide sa šefom. Moguće je ići i sa ženama, samo je neophodno da se razumeju emocije koje smo hteli da probudimo ovom igrom“, istakao je Pjorkovski.

 

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.