Intenzivna obuka u 72. brigadi za specijalne operacije

BEOGRAD – U jedinicama 72. brigade za specijalne operacije u toku je realizacija intenzivne obuke i taktičkih uvežbavanja za izvođenje specijalnih dejstava u protivterorističkoj operaciji, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.
Borbeni timovi, uz podršku helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, uvežbavaju vertikalni manevar, borbu u urbanoj sredini, izvođenje protivterorističkih i prepadnih dejstava, usavršavaju tehnike veranja i borenja i realizuju gađanja iz različitih tipova naoružanja.
Uporedo sa obukom borbenih timova, realizuje se i stručno-specijalističko osposobljavanje profesionalnih vojnika koji su u jedinicu primljeni početkom ovog meseca po Projektu 5000, nakon uspešno završene selektivne obuke.
Oni će u narednih šest meseci savladati sadržaje iz izviđačko-diverzantske i protivterorističke taktike, proći obuku u letnjim i zimskim uslovima, te obuku u borenju i rukovanju naoružanjem, sredstvima i opremom na upotrebi u jedinici.
Realizacijom osnovne i napredne obuke specijalnih jedinica, koja se u 72. brigadi za specijalne operacije izvodi tokom cele godine, obezbeđuje se vrhunska osposobljenost vojnika i starešina za izvršavanje zadataka u svim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, a time i visok nivo borbene gotovosti ovog sastava Vojske Srbije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: