logo transparend vojvodina uzivo

,

Institut za ratarstvo i povrtarstvo dobitnik Velikog šampionskog pehara Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu

Institut za ratarstvo i povrtarstvo osvojio je Veliki šampionski pehar za kvalitet semenskog materijala biljne proizvodnje i 12 medalja na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Tri velike zlatne, tri zlatne, četiri srebrne i jedna bronzana medalja, kao i priznanja dodeljenja su Institutu, a dodeli su prisustvovale najuspešnije kompanije koje učestvuju na najvećoj sajamskoj manifestaciji u Srbiji i regionu.

Veliki pehar i medalje u ime Instituta primili su profesor Jegor Miladinović, direktor Instituta i predsednica Upravnog odbora Instituta Dragana Latković.

– Ove godine Institut obeležava 85. godina postojanja i dodelom ovog Velikog šampionskog pehara i medalja potvrđuje da je lider u oblasti poljoprivrede i da opravdano nosi status instituta od nacionalnog značaja za Srbiju – navodi se u saopštenju.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo koji se bavi oplemenjivanjem i semenarstvom, ima preko 1.400 registrovanih sorti i hibrida, a novosadske sorte i hibridi registrovani su u 26 zemalja sveta, gde se i uzgajaju.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.