Inđija obeležila gradsku slavu Silazak Svetog Duha na apostole

INĐIJA – U duhu pravoslavnog hrišćanstva opština Inđija u nedelju, 4. juna, obeležila je  tradicionalno gradsku slavu Silazak Svetog Duha na apostole.

Кao i svake godine, tako i ove, obeležavanje je počelo u hramu Vavedenja presveta bogorodice odakle se foromirala litijom koja je išla kroz centralne gradske ulice, nakon čega se izvršio obred sečenja slavskog kolača.

foto: Opština Inđija

Organizovan je zabavni program za najmlađe ali i odrasle. Veliki broj prisutnih mališana animirao je mađioničarski duet „Piksi i Zeka“.

foto: Vojvodina uživo

U večernjim satima publika je najpre uživala u starogradskim pesmama zabavljati tamburaški orkestar „Sinovci“ a nakon njih nastupio je  vrhunski etno bend „Rocher“.

foto: Vojvodina uživo

U pešačkoj zoni tokom dana održao se Etno festival na kojem je svoje proizvode u pešačkoj zoni u centru Inđije, predstavilo preko 50 izlagača koji su pristigli iz različitih delova Srbije koji su tokom prodajne izložbe ručno rađenih, višenamenskih i unikatnih predmeta, suvenira i domaće hrane, predstavili i kulturu i tradiciju prostora iz kojih dolaze.

foto: Vojvodina uživo

Veliku pažnju posetilaca privukao je deo na kome su gosti iz Republike Srpske predstavili svoju turističku i gastro ponudu. Turističke organizacije Republike Srpske zajedno sa  Turističkim organizacijama Bijeljine, Prijedora, Trebinja, Doboja, Gradiške i rasadnikom Nešković iz Bratunca predstaviti svoju turističku i gastro ponudu. Gosti iz Republike Srpske u Inđiji su boravili 3 dana i prilikom svog boravka obišli su Keltsko selo, Etno kuću u Maradiku, Krčedinsku adu i druge znamenitosti i lokalitete na teritoriji opštine Inđija.

foto: TO opštine Inđija

Turistička organizacija opština Inđija je bila organizator zabavnog dela programa, dok je crkbvena opština Inđja organizoval duhovni deo. Pokrovitelj je Opština Inđija.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: