Inđija: Izdat rekordan broj građevinskih dozvola

INĐIJA – Odeljenje za urbanizam i komunalno stambene poslove opštine Inđija u prvih deset meseci ove godine izdalo je veći broj građevinskih dozvola i lokacijskih uslova investitorima nego što je to bio slučaj u prethodne dve godine.

Po osnovu obračuna doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, u opštinsku kasu svake godine slije se oko 20 miliona dinara više, što je pokazatelj razvojnog trenda u oblasti građevinarstva u opštini Inđija.

Od 22 miliona dinara koliko je po tom osnovu prihodovano 2020. godine, u ovoj godini u prvih deset meseci realizovano je više od 70 miliona dinara doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta.Samo u poslednjih mesec dana započeta je izgradnja više od 220 stanova, dok je od početka godine 500 stanova.

„To pokazuje koliko se gradi u Inđiji, kao i to da su investitori ozbiljni u poštovanju planova i rokova izgradnje, jer je izdat i daleko veći broj upotrebnih dozvola za objekte višeporodičnog stanovanja“, istakla je Tijana Došen, načelnica opštinskog Odeljenja za urbanizam.

„Mesec i po dana do kraja godine beležimo rekordan broj izdatih lokacijskih uslova i građevinskih dozvola, već sada više nego za celu prošlu godinu, što znači da je Inđija veliko gradilište, što je i pokazatelj životnog standarda u opštini“, istakao je predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

Ova vest je deo projekta Inđija uživo koji se sufinansira iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.