Inđija domaćin mališanima sa Kosova i Metohije

INĐIJA – U trodnevnoj poseti Opštini Inđija boravi pedesetoro mališana iz Opštine Leposavić sa severa Kosmeta.

Deca su obišla znamenitosti inđijske opštine a najviše vremena provode na gradskom bazenu. Sa njima su vaspitači, zdravstveni radnici i vodiči, koji su, zajedno sa domaćinima, brinuli o njima i trudili se da im boravak učine zanimljivim.

„Povod saradnje sa inđijskom opštinom bila je izgradnja crkve u Kamenici, koju je pomogla Opština Inđija, ali se posle proširila na veliko prijateljstvo i međusobnu saradnju u svim oblastima“, rekao je Miodrag Radovanović, član Odbora za izgradnju svetinje u Kamenici.
On je naglasio da je često fizičko prisustvo čelnika inđijske opštine na Kosovu i Metohiji, znak njihove privrženosti i podrške, kao i dobrodošlica koju osećaju u Inđiji.

„Najbolji sinovi Kosova i Metohije dali su živote za ovu zemlju, težak život i danas se nastavlja, ali mi se, uz podršku države, i dalje borimo“, kaže Radovanović. Mališani su obišli Keltsko selo, gradski bazen, sportske terene, a svečani prijem upriličio im je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

„Najvažnije je da deca osete emociju koju prema njima gajimo, ovi dani su im posebno teški, i dugujemo im zahvalnost što imaju snage i želje da ostanu na svojoj zemlji i da se bore“, istakao je Gak, i najavio da će uskoro posetiti Leposavić, i prijatelje na severu Kosova i Metohije. Svi mališani i njihovi vaspitači dobili su poklone od Opštine Inđija, a takvim gestom i oni su uzvratili, od srca i u skladu sa srpskim običajima.

 

Ovaj tekst je deo projekta Iđija uživo koji se sufinansira iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.