logo transparend vojvodina uzivo

Ima 100 godina, a vozi: Da li treba uvesti starosnu granicu za upravljanje automobilom?

Sledeće godine će i zvanično postati stogodišnjak, a time i jedan od najstarijih ljudi za volanom na planeti. Don Mičel voli vožnju, a godine su za njega samo broj i ništa više.

Decenijama je bio za volanom, a onda je u 94. godini odlučio da vrati vozačku dozvolu. Kako kaže, iz bezbednosnih razloga odlučio je da se odrekne vozačke, ali i zadovoljstava koja su mu pružala vožnja automobila i samo putovanje.

Međutim, sudbina je Mičelu pripremila divno iznenađenje zahvaljujući inicijativi Zajedno možemo. U programu „Mladi vozač“ našao se kao najstariji učesnik inicijative koja se prvenstveno obraća 17-godišnjacima u sticanju vozačkih navika.

Inače, ovaj program na zanimljiv način omogućava učesnicima da steknu praktično iskustvo u vožnji, fokusirajući se na ključne veštine kao što su upravljanje, promena brzina, kočenje, ponašanje na raskrsnicama i kružnim tokovima, pa čak i paralelno parkiranje. Istraživanja su pokazala da ovo rano izlaganje praksi odgovorne vožnje smanjuje stope nezgoda među vozačima novog doba.

Ali vratimo se Donu Mičelu. Mnogi će reći da stogodišnjaci baš i ne bi trebalo da budu za volanom, dovodeći u pitanje njihove vozačke sposobnosti u tako poodmakloj dobi. Šta vi mislite? Pozivamo vas da učestvujete u našoj anketi, a svoj stav možete da obrazložite u komentarima.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.