Igrač Virtusa dobio peti faul, pa ostao da igra još 15 sekundi na terenu

Da sve bude dodatno problematično, slovenačkom sudiji pomagao je i naš Milivoje Jovčić

Kvalitet suđenja u Evroligi ove sezone je objektivno gledano dosta niži nego nekoliko sezona unazad. Greške se ponavljaju iz runde u rundu, a da sve bude još problematičnije, ponekad utiču i na konačan rezultat susreta. Osetili su to na svojoj koži i srpski klubovi.

Ovoga puta, oni nisu umešani u priču, ali jeste jedan arbitar iz ABA lige, koji je često na terenu kada Zvezda i Partizan igraju svoje duele. U pitanju je Damir Javor iz Slovenije, koji je napravio previd na meču između Asvela i Virtusa u Vilerbanu.

Javor, pa ni ostale sudije, a to su za ovaj meč bili naš Milivoje Jovčić i grčka sutkinja, Vasiliki Caruša, nisu primetili da nešto ne valja. Zapisnički sto je sve uredno zaveo, pa je pitanje zašto i oni nisu prekinuli igru i obavestili arbitre da je Bako dobio svoj peti faul.

Tek pošto je trener Asvela, Ti-Džej Parker počeo energično da gestikulira i da pokazuje prema Damiru Javoru, ovaj je otišao do zapisničara i shvatio da je Bako zaista morao da se nađe na klupi. Problem je što je odigrana cela naredna akcija i on je na terenu proveo 14 sekundi više nego što je smeo.

Na svu sreću, nije dodatno uticao na igru, prekršajem ili bilo čim drugim, pa je susret mogao da se nastavi bez većih problema. Virtus je na kraju slavio laku pobedu u Francuskoj rezultatom 64:77.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: