Igor Savić novi šef stručnog štaba FK Železničar

PANČEVO – Novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Železničar je Igor Savić, kome će u radu pomagati Bojan Pavlović i Ivan Tasić, kao i trener golmana Stefan Radulović. Uskoro će biti rešeno i pitanje stručnjaka koji će brinuti o kondiciji fudbalera, rečeno je danas u ovom klubu na konferenciji za novinare.

“Pre nego što predstavim novog šefa stručnog štaba, želeo bih da se osvrnem na tek okončani šampionat. Prošla sezona je i definitivno bila najuspešnija u istoriji, ne samo našeg kluba, već i pančevačkog fudbala uopšte. Malo je nedostajalo da se nađemo u eliti, sezonu smo okončali na trećem mestu, a opšti je utisak iz dvomeča baraža sa Radničkim iz Kragujevca da smo od četiri poluvremena mi bili bolji u tri. Kragujevčani su ostali u eliti, a nama preostaje da izvučemo pouke iz tih mečeva i da se potrudimo da u narednom prvenstvu ne ponavljamo greške koje smo svi pravili. Ipak, raduje me taj dan posle baraža, video sam odlučnost svih ljudi u klubu, ali i svih oni koji ga podržavaju, da je vreme da u novoj sezoni napadnemo direktan plasman u Superligu. Osetili smo i podršku svih građana Pančeva, jer su tribine na našim utakmicama bile ispunjene gotovo do poslednjeg mesta što je još jedan pokazatelj da je Pančevo spremno za elitu. Hvala i gradonačelniku Pančeva koji je pokazao veliko interesovanje za rad našeg kluba, ali i veliku želju da naš grad konačno bude u fudbalskoj eliti Srbije. Što se tiče novog šefa stručnog štaba, bilo mi je dovoljno nekoliko treninga, kao i meč u Kragujevcu, da vidim da je Igor Savić ambiciozan trener i pozitivan čovek. Igore, želim ti dobrodošlicu u naš klub i u naš grad i verujem da ćemo zajednički ostvariti ciljeve”, rekao je predsednik Železničara Zoran Naunković.

Prvi čovek kluba je istakao da je prozivka prvotimaca zakazana za 20. jun i da će do početka priprema biti kompletiran igrački kadar.

“Hvala predsedniku na lepim rečima i željama da ostvarimo istorijski rezultat za fudbalsko Pančevo. Ja sam inače trener koji uvek ima velike planove i želje. Uvideo sam da je Železničar ambiciozan i dobro organizovan klub i verujem da ću sa svojim saradnicima uspeti da ostvarim želju svih Pančevaca. Što se tiče igračkog kadra, biće odlazaka, ali biće i dolazaka. Radimo dan i noć da početak priprema dočekamo spremni. Hoću momcima da ugradim pobednički mentalitet i da već od 1. kola počnemo sa pobedama”, izjavio je novi šef stručnog štaba popularne „Dizelke” sa Tamiša Igor Savić.

Posle tri nedelje rada u Pančevu, Željin pogon se 11. jula seli na Zlatibor gde će boraviti 14 dana i odigrati nekoliko kontrolnih utakmica. Novi šampionat u Prvoj ligi Srbije startuje 30. jula.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: