Idealan letnji ručak sa povrćem i bez mesa: Turska pita bez kora

Leto je vreme za brze i jednostavne recepte. 

Zato vam predlažemo ovu jednostavnu “pitu” bez kora, osvežavajuću i bogatu povrćem, koja vas neće previše zadržati u kuhinji.

Idealna je za sve ljubitelje vegetarijanskih obroka, ali i sve druge koji vole ukusan zalogaj.

Sastojci: 

2 krompira
2 paradajza
3 zelene paprike
2 mlada luka
4 jajeta
1 kašičica soli
100 g feta sira
1 čaša ulja
1,5 čaša mleka
3,5 šolje brašna
2 kesice praška za pecivo
rendani sir

Priprema:

Operite i očistite, a potom iseckajte na sitne kockice krompir, zelenu papriku i luk. Oljuštite kožicu sa paradajza, iseckajte ga i dodajte povrću.

Umutite jaja i prespite u posudu  gde je povrće, a ptom dodajte so, isitnjenu fetu, zatim ulje i mleko.

Sve dobro promešajte, a potom dodajte brašno i prašak za pecivo.

Premažite dublju tepsiju sa puterom, sipajte smesu i pospite odozgo sa rendanim sirom.

Pecite na 200 stepeni oko 30 do 35 minuta.

Poslužite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.