Leto je vreme za brze i jednostavne recepte.
Zato vam predlažemo ovu jednostavnu “pitu” bez kora, osvežavajuću i bogatu povrćem, koja vas neće previše zadržati u kuhinji.
Idealna je za sve ljubitelje vegetarijanskih obroka, ali i sve druge koji vole ukusan zalogaj.
Sastojci:
2 krompira
2 paradajza
3 zelene paprike
2 mlada luka
4 jajeta
1 kašičica soli
100 g feta sira
1 čaša ulja
1,5 čaša mleka
3,5 šolje brašna
2 kesice praška za pecivo
rendani sir
Priprema:
Operite i očistite, a potom iseckajte na sitne kockice krompir, zelenu papriku i luk. Oljuštite kožicu sa paradajza, iseckajte ga i dodajte povrću.
Umutite jaja i prespite u posudu gde je povrće, a ptom dodajte so, isitnjenu fetu, zatim ulje i mleko.
Sve dobro promešajte, a potom dodajte brašno i prašak za pecivo.
Premažite dublju tepsiju sa puterom, sipajte smesu i pospite odozgo sa rendanim sirom.
Pecite na 200 stepeni oko 30 do 35 minuta.
Poslužite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Pročitajte još: