Musaka je uvek savršen izbor za ručak.
Sastojci: 300 gr mlevenog mesa, 4 jaja, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, 2 tikvice, so, biber, ulje, mlevena paprika, 4-5 kašika brašna, 100 gr prezli, 2 šargarepe, 1 pavlaka, malo kačkavalja.
Priprema: Na ulju propržiti iseckan crni luk, zatim seckanu šargarepu, pa dodati mleveno meso i lepo ga propržiti i dodati so, papriku, biber i usitnjen beli luk. Tikvice oljuštiti pa ih iseći na tanje kolutove i posoliti, pa ostaviti da odstoje oko 30 minuta. Procediti tikvice. Umutiti 2 jaja. Pleh podmazati uljem.
Odozgo narendati kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!
Pročitajte još:
Puding keks torta
Izdašna i kremasta poslatica, koja se veoma lako priprema, a čiji ukus će vas odmah osvojiti. Sastojci: mleveni keks – 300 g puding od vanile – 1 kom. margarin – 100 g /ili maslac šećer – 45 g beli eurokrem – 15 g šlag – 100 g mleko – 600 ml Priprema: Za donji deo […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.