Idealan doručak za brzo mršavljenje: Ima samo 80 kalorija i pokreće metabolizam

Dr Majkl Mozli je podelio vrhunski doručak za ljude koji žele da smršaju, plus popularni jutarnji obrok koji bi trebalo da odbacite.

Dr Majkl Mozli je stručnjak za ishranu iz Velike Britanije koji se zalaže za brzo mršavljenje za razliku od sporog. Dr Majkl je osnovao novu dijetu 5:2 i „The Veri Fast 800“.

Dr Majklov pristup mršavljenju oslanja se na principe mediteranske dijete i dijete sa malo ugljenih hidrata.

Dijeta 5:2 zahteva da mršaviji unose samo 800 kalorija dva dana nedeljno, a ostatak dana jedu zdravo, ali bez ograničenja u unosu kalorija.

„Veri Fast 800“ je izazovnija metoda mršavljenja i ima za cilj da „pokrene“ metabolizam.

Ovo rešenje za „brzo mršavljenje“ se radi dok se ne postigne zdrava težina ili do 12 nedelja.

Mršaviji treba da jedu samo 800 kalorija dnevno, sedam dana u nedelji, prateći mediteransku ishranu sa umereno malo ugljenih hidrata.

Ono što je posebno neverovatno u vezi sa ovom brzom metodom je to što se pokazalo da postiže visoku stopu remisije dijabetesa tipa 2.

Svaki dan treba započeti jajima
Mnogi kažu da je doručak najvažniji obrok u danu, a stručnjaci za ishranu smatraju da svaki dan treba započeti na isti način – jajima.

„Kuvano, poširano, kajgana ili kao omlet – jaja će vas držati duže sitim u poređenju sa žitaricama ili tostom“, objašnjava dr Mozli.

“Ukusna sa zelenišem i parmezanom ili dimljenim lososom i malo čilija.”

Možete da naučite kako da naprave vrhunski doručak za mršavljenje od ovog grua za ishranu – hranljiv i zasitan omlet od pečuraka.

Govoreći o ukusnom jutarnjem obroku, dr Majkl je rekao: „Ima samo oko 70-80 kalorija i sadrži mnogo visokokvalitetnih proteina plus druge stvari poput vitamina D i selena“.

Za one koji nisu veliki ljubitelji jaja – ili koji jednostavno žele ponekad da ih izbegnu – punomasni jogurt je još jedna odlična opcija.

„Odaberite običan punomasni jogurt, kao na primer grčki i dodajte bobičasto voće, kao što su kupine, jagode ili borovnice za ukus. Ili malo orašastih plodova i malo cimeta.“

Namirnice koje treba da izbegavate za doručak
Međutim, prema ekspertu, postoje neke namirnice za doručak koje treba izbegavati.

Većina žitarica za doručak je „natrpana šećerom“. Odlučite se za klasične žitarice jer su vlaknastijie.

Peciva za doručak takođe treba izbegavati jer dr Majkl želi da smanji količinu šećera.

Za one koji ujutru uživaju u voćnoj salati, bolje su jabuke, kruške i bobičasto voće od „slatkog“ voća poput manga, ananasa i dinje, prenosi Express.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: