Kad nam dosadi “obična” pica, probajte ovaj delikates koji se lako priprema kod kuće.
Pica sa kobasicama
Sastojci:
180 g svinjske kobasice
4 kriške suve, masne slanine
8 jaja
400 g testa za picu
1 šolja gaude
1/2 šoljice crvenog luka
1/4 šolje peršuna
so, biber
Priprema:
U većem tiganju propržite kobasice, slaninu i luk na umereno visokoj temperaturi. Posle deset minuta izvadite iz tiganja i ostavite na stranu. U tiganju ostavite otprilike kašičicu masnoće koju oslobađaju kobasice i slaninu, pa dodajte umućena jaja, peršun i začine. Promešajte i pržite dva-tri minuta. Testo za picu stavite u kalup, pospite sa pola šolje rendanog sira i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C tri do pet minuta dok se sir ne rastopi. Izvadite iz rerne i stavite umućena jaja, kobasice i luk. Pospite slaninom i ostatkom sira. Vratite u rernu i pecite dok se sir ne otopi.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.