Savršen izbor za ručak. Ukoliko pokušavate da skinete koji kilogram, ne postoji bolji obrok od ovih salata. Zdrave su, pune su vitamina, a zasitiće vas brzo. Donosimo vam 3 najukusnija recepta:
1. Pileća salata
Sastojci:
300 g kuvane piletine, usitnjene
3 kašike majoneza
kašika limunovog soka
1/4 kašičice bibera
2 kašike blanširanog iseckanog badema
struk celera, sitno iseckan
Priprema:
Bademe blago propržiti u tiganju. Budite pažljivi jer brzo izgore.
U srednjoj činiji pomešajte majonez, sok od limuna i biber.
Dodajte i kuvanu piletinu, bademe i celer.
2. Salata od tunjevine i pirinča
Sastojci:
- 3 konzerve tunjevine
- 300 g pirinča
- 50 g maslina
- 150 g suvih šljiva
- 100 g mlevenih oraha
- kesica šafrana
- so, biber
- sirće, ulje
Priprema:
Obarite pirinač u slanoj vodi, potom ga isperite hladnom vodom.
U činiju ređajte red pirinča, red tunjevine, red iseckanih maslina, iseckanih suvih šljiva i oraha.
Dodajte začine po ukusu i lagano sve izmešajte.
3. Grčka salata
Sastojci:
- glavica crvenog luka, isečena na rebarca
- 1/4 šolje vinskog sirćeta
- rendana kora i sok jednog limuna
- kašičica meda
- kašičica sušenog origana
- biber
- so
- 1/4 šolje maslinovog ulja + još za posipanje
- 12-14 čeri paradajza
- šolja maslina, očišćenih
- 2 krastavca srednje veličine, isečena na kolutove
- 200 g feta sira
- nekoliko listova origana za dekoraciju
Priprema:
Crveni luk potopite u hladnu slanu vodu i ostavte da stoji 15 minuta.
Pomešajte sirće, limunov sok irendanu koru, med, sušeni origano, pola kašičice soli i 1/4 kašičice bibera.
Dodajte i maslinovo ulje u tankom mlazu, a zatim i paradajz i masline i sve pomešajte.
Oljuštite krastavac i isecite na kolutove i dodajte posudi s paradajzom.
Iscedite crveni luk, dodajte ostalim sastojcima i promešajte. Iscedite feta sir i isecite na kockice.
Podelite salatu u tanjire, dodajte svakoj porciji fetu i po želji ukrasite listovima origana.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.