Zamrznuta hrana ima rok trajanja, a ako se pravilno čuva može biti savršeno ukusna od mesec do najviše godinu dana, poručuju stručnjaci.
Prvi pokazatelji da je treba baciti jesu loš izgled i boja. U slučaju crvenog mesa to treba učiniti ako je ono izgubilo crvenu boju i postalo sivo ili smeđe, piše portal „Poslovni”.
Povrće koje je predugo bilo u zamrzivaču biće bledo, dok pileće meso, recimo, obično ne menja boju ako je predugo zamrznuto i tek u nekim slučajevima može pobeleti. Jasan znak da ovo meso treba baciti vidi se po izgledu kostiju koje postaju izrazito tamne ukoliko je ono bilo predugo zamrznuto.
Voće će potamneti ili postati smeđe ako je previše dugo stajalo u zamrzivaču, a može izgledati i smežurano zbog dehidracije.
Pročitajte još:
Hrana koja čuva zdravlje štitne žlezde
Jod je najvažniji mineral koji doprinosi pravilnom funkcionisanju štitne žlezde. Nedostatak joda izaziva oticanje štitne, odnosno dolazi do oboljenja koje se naziva hipotireoza. Simptomi koji se javljaju kod hipotireoze najčešće su umor, slabost mišića i naglo gojenje, otečeno lice, glavobolja, pospanost, depresivno raspoloženje, nizak pritisak, opadanje kose i suva koža. Da biste sprečili deficit joda […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.