I opština Pećinci predstavljena u Poljskoj

PEĆINCI – Osmočlana delegacija Autonomne Pokrajine Vojvodine nedavno je boravila u višednevnoj poseti gradu Žešovu, u Podkarpatskom regionu u Poljskoj.

Delegaciju je predvodila savetnica pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vidosava Enderić, a u delegaciji su bila i četiri poslanika Skupštine AP Vojvodine, među kojima i pokrajinski poslanik iz pećinačke opštine Aleksandar Mandić.

Poseta je organizovana u okviru projekta „Javna diplomatija 2022“, a po rečima Aleksandra Mandića, cilj posete je bila razmena znanja i iskustava, kao i intenziviranje saradnje dve oblasti – AP Vojvodine i Podkarpatskog vojvodstva.

Foto: Opština Pećinci

„Tokom ove inicijalne posete, naša delegacija se sastala sa maršalom Podkarpatskog regiona Vladislavom Ortilom, a sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić. Na sastanku je ocenjeno da su odnosi između dva regiona dobri, ali i da postoji prostor za proširenje saradnje, koja bi mogla biti realizovana potpisivanjem Zajedničke izjave o saradnji između AP Vojvodine i Podkarpatskog vojvodstva prilikom najavljene uzvratne posete delegacije Podkarpatskog regiona“ – izjavio je Mandić.

On je uputio poziv maršalu Ortilu i delegaciji poljskih privrednika da posete opštinu Pećinci i da se upoznaju sa mogućnostima za investiranje.

„Ja sam, kao pokrajinski poslanik i predstavnik pećinačke lokalne samouprave, uručio maršalu Podkarpatske oblasti knjigu na engleskom jeziku o Specijalnom rezervatu prirode Obedska bara, kao i kataloge i prezentaciju Opštine Pećinci na engleskom jeziku, kako bi potencijalni investitori iz Poljske mogli na pravi način da sagledaju mogućnosti za privredna ulaganja na našoj teritoriji“ – naglasio je Mandić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: