Hvalospev Rubljova posle poraza od Novaka: “Jednostavno je, Đoković je najbolji na svetu”

Rus izneo niz lepih reči na račun Novaka

Andrej Rubljov je posle meča protiv Novaka Đokovića, koji ga je porazio ubedljivo sa 6:1, 6:2, 6:4 imao hvalospev o svom rivalu i jednostavno je objasnio razlog poraza.

Kako on kaže, to je jednostavno, jer je Novak najbolji na svetu.

Rubljova su upitali i koliko je na njega uticala priča o povredi noge Novaka Đokovića.

– Pokušavao sam da ne mislim o tome, da govorim sebi da ne odustanem, odigram još jedan gem više. Nikad ne znaš šta može da se desi. Samo da ostanem u igri, da ne odustanem mentalno. Ako mogu da osvojim moj servis gem, hajde da uradim to. Nebitno ako je 0:30. To je to. Ali, na kraju krajeva, on je igra sjajno.

Rubljov ističe da će probati da izvuče pouke iz svega i da dodatno napreduje kao igrač.

– Kao i uvek, pokušaću da izvučem lekcije, da napredujem, imam vremena da radim, posebno sa novim ljudima u timu, možemo da imamo dve nedelje treninga pre nastavka sezone. Videćemo, moram da iskoristim vreme pametno i da radim na poboljšanju svoje igre.

Da li ste bolji igrač nego pre godinu dana?

– Da, osećam to. Mentalni pristup je bolji nego ranije, sigurno sam bolji igrač, takođe se i fizički osećam bolje, nadam se da mogu da nastavim da napredujem.

Na kraju je upitan i da li očekuje da ove godine Rusima bude ukinuta zabrana igranja na Vimbldonu.

– Nadam se, ne znam. Poslednje što sam čuo bilo je da će možda narednih sedmica objaviti. Čekamo. Nadam se da ćemo moći da igramo. Voleo bih da igram. Vimbldon je jedan od najboljih turnira u naššem sportu – zaključio je Rubljov.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: