Humanost na delu! A kako drugačije petkom? (petak, 9. jun)

NOVI SAD – Dugo čekani petak je stigao. Petak stigao a sa njim i pljuskovi sa grmljavinom i temperatura do 24 stepena. Stigla i sparina i klasična dilema svih nas. Kuda večeras?

Ekipa našeg portala je istražila za vas šta se dešava u  gradu ovog petka. Ovo su samo neka od dešavanja koja ne smete propustiti.

Evropska zelena nedelja u Novom Sadu

U okviru EU Zelene nedelje koja se održava od 3. do 11. juna, u Kulturnoj stanici Eđšeg 9. juna od 9 sati, biće organizovan „SustainStudy“ trening za učiteljice i učitelje, odnosno nastavnike i nastavnice, a čiji je cilj unapređenje znanja i veština povezanih sa održivim razvojem, usmerenim na temu vode.
Sticanje određenih navika i svesti o važnosti očuvanja životne sredine počinje od najranijeg perioda života jednog deteta.

Zato je važno da nastavni kadar poseduje kvalitetna znanja koja može preneti svojim učenicima, kako bi zajedno učestvovali u tom procesu.

Danas se u našem gradu održava jedan humanitarni događaj.

Na SPENSU u amfiteatru na 1. spratu će se od 17:30 časova održati dečija predstava u izvedbi Dečijeg pozorišta i škole glume “Teatrilo” nakon čega će biti organizovana radionica za decu i humanitarni bazar za našu Jelenu.

Jelena je majka dvoje dece i već dve godine vodi borbu sa karcinomom, sada je potrebno obezbediti novac da ode u Atinu i što pre da otpočne terapiju.

Opera u tri čina „Toska“ spada među najznačajnija Pučinijeva dela. Prema drami V. Sardua libreto su napisali L. Ilika i Đ. Đakoza.

Izvedbom danas sa početkom u 19.00 časova na sceni „Jovan Đorđević”, diriguje Aleksandar Kojić, a u glavnim solističkim ulogama nastupaju : Svitlana Dekar (Florija Toska, slavna pevačica), Aleksandar Saša Petrović (Mario Kavaradosi, slikar), Nebojša Babić (Baron Skarpija, šef policije), Strahinja Đokić (Čezare Anđeloti, politički krivac), Goran Krneta (Crkvenjak), Igor Ksionžik (Spoleta), učestvuju solisti, Hor, Orkestar i Dečiji hor Opere SNP-a.

petak
Foto: arhiva SNP

Bend „Killo Killo Banda“ i „DJ Shi Cu“ nastupiće večeras u Klubu Kaž’te sa početkom u 22:00 sata.

U Pupin pabu večeras nastupa Tropiko bend. Rezervišite vaša mesta na vreme pozivom na broj 066/266 166.

Ne zaboravite da je broj mesta ograničen!

U Gerili od 21:00 čas „White trash party“. Ulaz je besplatan.

Pojedine ulice će ostati bez struje. OVDE pogledajte koje.

Uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: