Humanitarno veče za Jovicu: Diskoteka “Hills” prikupila 351.000 dinara

VRŠAC – Vršačka diskoteka “Hills” organizovala je humanitarno veče za sugrađanina Jovicu Vračevgajca, na kojem je uz pomoć Vrščana i brojnih pevača, prikupljena 351.000 dinara.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić, prikuplja novčana sredstva za Jovicu Vračevgajca (1983).

Jovica se od 2012. godine leči od zloćudnog tumora na mozgu ( Dg. Astrocytoma gr III). Nakon sprovedenog operativnog lečenja, zračnih i hemioterapija Jovica se potpuno oporavio i vratio se normalnom životu.

Do 2020. godine bolest je stagnirala a onda je usledio recidiv tumora koji su najavili epileptični napadi, trnjenje leve ruke i levog stopala. Recidiv je potvrđen u decembru 2020. godine.

U januaru 2021. godine izvršena je operacija. Zbog sumnje da tumorno tkivo nije u potpunosti otklonjeno usledile su hemioterapije, paralelno sa fizikalnim i homeopatskim terapijama.

Sredinom novembra 2021. godine dolazi do pogoršanja stanja levostrane hemipareze, koje je praćeno nepodnošljivim glavoboljama koje su zahtevale hospitalizaciju.

Po preporuci onkološke klinike iz inostranstva započeta je terapija nakon koje se osetilo tek blago poboljšanje Jovičinog zdravstvenog stanja.

Međutim, odmah nakon što je završio sa terapijom, stanje mu se pogoršalo.

Od tada ne može samostalno da se kreće i pomoć najbližih ljudi mu je svakodnevno potrebna.

Porodica moli ljude dobre volje da doniraju sredstva kako bi Jovica u što kraćem roku imao potrebne resurse da pokrije troškove lečenja u inostranstvu.

Sredstva su mu potrebna za specijalističke preglede, labaratorijske analize, specijalne vakcine, terapije, kao i putne troškove i troškove smeštaja tokom lečenja.

Da Jovica konačno pobedi tumor! Budimo humani! Pomozimo Jovici!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: