„Humanitarni ponedeljak“ na štrandu za Matavulj Bojana

humanitarna akcija
NOVI SAD – U ponedeljak 12. juna akcija „Humanitarni ponedeljak“ biće namenjena Matavulj Bojanu. Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.
Matavulj Bojana
Foto: privatna arhiva

Bojan ima 19 godina, u maju 2022. godine je teško povređen u saobraćajnoj nesreći kao putnik u vozilu. Detaljnom dijagnostikom je utvrđeno da je polomio vratne pršljene C6 i C7, radi daljeg lečenja je upućen u Klinički centar Srbije u Beogradu, gde je i operisan.

Bojanova dijagnoza je kvadriplegija, oduzetost sva četiri ekstremiteta zbog čega ne može samostalno da obavlja svakodnevne životne potrebe, a kreće se uz pomoć invalidskih kolica. Ne pomera noge, prste na rukama, i ne oseća 85% tela. Bojan nije klonuo i vedrog je duha, počeo je da pomera ruke. Sada mu je potrebna finansijska pomoć za rehabilitaciju, tretmane matičnim ćelijama, lekove, suplemente i druge troškove.

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Lenke Lazarević prikupljeno je ukupno 74.260,00 dinara. Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: