Humanitarna trka od Pančeva do Požarevca za malog Mateju

PANČEVO – Željko Zeljković, ultramaratonac iz Pančeva i ove godine istrčaće humanitarnu trku 13. februara od Pančeva do Požarevca.

Zeljković će distancu od oko 70 km od KPZ Pančevo do KPZ Požarevac – Zabela, istrčati kako bi pomogao malom Poljak Mateji.

Cilj ove humanitarne akcije je sakupljanje novčanih sredstava koji bi pomogli u pokrivanju troškova lečenja dečaka i zato su Željkovi humani kilometri ponuđeni na prodaju. Cena po kilometru je proizvoljna.

„Prilikom uplate potrebno je kao svrhu uplate upisati „Za Poljak Mateju“, a kao poziv na broj potrebno je napisati broj kilometra koji želite da kupite. Žiro račun je otvoren kod NLB Komercijalne banke“, navodi se u saopštenju za javnost.

Tokom trke očekuje se i pridruživanje i velika podrška kolega trkača iz drugih mesta. S tim u vezi, data je ruta kojom će Željko Zeljković trčati, a on će moći da se prati i preko Garmin live-a.

Start je predviđen u ponedeljak, 13. februara u 6:30 časova.

 

 

Mateja je rođen 2017. godine. Sa tri i po godine, ustanovljena mu je dijagnoza F84.9 – Pervazivni razvojni poremećaj – spektar autizma. Preko EEG-a glave primećeni su epileptični prekidi tokom sna i dok je budan. Nakon toga kreće borba njegovih roditelja da u najvećoj mogućoj meri poboljšaju zdravstveno stanje svoga sina koje, pored ostalih muka, donosi i enormne finansijske troškove.

Kolege njegovog oca iz KPZ Pančevo su pokrenule akciju „Kolege za kolegu“ u okviru koje će kolega Željko Zeljković istrčati ultramaratonsku distancu od oko 70 km od KPZ Pančevo do KPZ Požarevac – Zabela. Tokom ovog trčanja Željko Zeljković će na putu (stazi) imati podršku kolega koji će mu se na nekim delovima trase povremeno pridruživati u trčanju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.