Humanitarna predstava za decu u mitrovačkom Pozorištu

SREMSKA MITROVICA – Na Velikoj sceni mitrovačkog Pozorišta, u subotu, 18. marta, od 12 časova, biće izvedena humanitarna predstava za decu „Zvezdankov zvezdani dan“. Sav prihod namenjen je za lečenje male sugrađanke Milice.

Ovaj poi igrokaz animatorskog tipa je u potpunosti prilagođen deci predškolskog i ranoškolskog uzrasta i predstavlja svojevrsnu savremenu formu interaktivnog rada koji kroz specifičan glumačko-animatorski pristup uvodi decu u izvedbu kao aktivne, tačnije, glavne aktere ovog, za njih, svečanog čina.

Naime, svaki put kada nastupi zvezdani dan, Zvezdanko prevali zvezdani put kako bi stigao sa Zvezdane planete, te dodelio zvezdu za zvezdano dete!

Njegova planeta je na kraju sveta i na njoj stanuju zvezde svakog deteta. On ih uverava da ne moraju više sniti, da svako može zvezda biti, ali da se moraju potruditi i svoje umeće, kao i on, ispoljiti. Time će zvezdu sa Zvezdane planete osvojiti i sami, svojom kreativnošću i trudom zvezde postati. On im predočava kako je i on kada je dete bio o zvezdama snio, te jednog dana smelo odlučio da neće više samo sniti nego da će uporno raditi i zvezdanu veštinu (žonglerski poi ples sa trakama) izučiti, svima je, pa i njima pokazati i tako zvezda postati. On uvodi decu u svoj igrokaz kroz izbor zvezde tog zvezdanog dana te oni izvode i prikazuju svoje talente, veštine i umeća, kako bi postali zvezde Zvezdane planete. Na kraju, kada se njihovi nastupi evaluiraju, za šta je zadužen poseban zvezdani žiri, a koji oni biraju su navijači-njihovi drugari, Zvezdanko najistaknutije proglašava zvezdama tog dana i nagrađuje ih svojim planetarnim zvezdama!

Konačno, kao epilog igrokaza, Zvezdanko ukazuje deci činjenicu da iako je dobro zvezda biti, veći je značaj svoje zvezdano umeće i nagrade podeliti, jer ako je zvezda sama oko nas je mrka tama – tek kada ih se mnoštvo sjati put nam mogu obasjati! Time on glorifikuje drugarstvo i solidarnost kao osnovne ljudske i civilizacijske vrednosti koje su večne i univerzalne baš kao i svako ljudsko biće.

Pročitajte još: 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: