Humanitarna akcija kontingenta Vojske Srbije u Centralnoafričkoj Republici

BEOGRAD  – Pripadnici kontingenta Vojske Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA), organizovali su ove nedelje humanitarnu akciju u Centru za majke i decu u prestonici Bangiju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Donaciju u vidu osnovnih potrepština za ljude koji su smešteni u ovoj ustanovi prikupili su naši štabni oficiri i pripadnici vojne bolnice nivoa 2+, i tako nastavili praksu prethodnih kontingenata Vojske Srbije angažovanih u ovoj misiji.

Osim donacije, pripadnici Vojske Srbije angažovali su se i na uređenju prostora za igru i rekreaciju u kompleksu Centra za majke i decu, što je posebno obradovalo najmlađe štićenike te ustanove.

Angažovanjem pripadnika Vojske Srbije na ovakvim aktivnostima, osim humanog aspekta, daje se dodatni doprinos jačanju međusobnog poverenja i podršci lokalnog stanovništva za zadatke koje realizuju u ovoj afričkoj zemlji.

Foto: Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici započela 2014. godine upućivanjem medicinskog i nemedicinskog osoblja, a osim za vojnu bolnicu nivoa 2+ svoje pripadnike angažuje i kao štabne oficire i vojne posmatrače.

Srpska vojna bolnica, koja je od pre tri godine potpuno autonomna i samoodrživa, obezbeđuje prvu i drugu liniju zdravstvene zaštite osoblja.

Ujedinjenih nacija, hitne hirurške i druge intervencije, osnovnu stomatološku zaštitu i evakuaciju povređenih, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: