Huligani ukinuli derbi – definitivno se ne igra: Liga 1 ove sezone žestoko pogođena nasiljem

Praktično da nema kola bez incidenata, ovo postaje sve luđe

Novi potresi u Ligi 1. Derbi dva Olimpika, Liona i Marseja prekinut je pošto je Dimitri Paje pogođen u glavu flašom sa tribina.

Bilo je to na samom početku utakmice. Sudija Rudi Buke pokazao je fudbalerima da odu u svlačionicu. Oni su ga poslušali, Paje je hodao, ali je na glavi držao kesu sa ledom.

Posle se otkrilo da je Paje bio podvrgnut “disktriminatorskim komentarima”. Najavljivač na stadionu rekao je prvo da će se meč nastaviti, posle čega su igrači Liona izašli na teren da se zagrevaju.

Horhe Sampaoli je, međutim, igrače Marseja zadržao u svlačionici, sve dok meč i zvanično nije otkazan.

– Sudija veruje da postoje bezbednosni problemi – zvanično je objavljeno.

Ligu 1 potresaju huliganski ispadi ove sezone.

U avgustu je tokom utakmice sa Nicom sa tribina takođe pogođen Dimitri Paje, nakon čega su huligani utrčali u teren i napali igrače Marseja. Nici su oduzeta dva boda.

Tokom derbija severa između Lensa i Lila došlo je do okršaja dve navijačke grupe, koje su se gađale raznim objektima tokom utakmice. Onda su pojedini utrčali u teren, tako da su reagovali redari i policija. Zbog toga je početak drugog poluvremena kasnio duže od pola sata.

Bilo je huliganskih problema i u Monpeljeu, Anžeu, Marseju i Sent Etjenu.

Zbog svega toga je francuska liga pod velikim pritiskom, tako da nam ostaje da vidimo kako će izaći na kraj sa ovim poslednjim incidentom.

Tagovi:

Pročitajte još: