logo transparend vojvodina uzivo

Hteo da gradi van propisa : Lažni ekolog Ćuta je pre voleo Vučića, ovako je protekao njihov susret posle kog je zamrzeo predsednika (FOTO)

BEOGRAD – Jedan od nosilaca Đilasove liste okrenuo ćurak kad nije dobio dozvolu za gradnju mini-hidroelektrane, tvrdi Bakarec

Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka i jedan od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“ Dragana Đilasa, danas patološki mrzi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS, ali to nije oduvek bilo tako! Ćuta je bio član SNS, voleo je SNS i predsednika Vučića u doba kad je želeo da gradi mini-hidroelektranu u selu Temska.

– Mnogi tvrde da je Ćuta bio član SNS: poslanica iz Đilasovog SSP Jelena Milošević iz Niša i poslanik Jeremićeve NS Siniša Kovačević. Sada je jasno zbog čega Ćuta toliko mrzi SNS. Narcizam malih razlika – napisao je Bakarec na svom sajtu.
Da je Ćuta nekada, kako objašnjava, voleo Vučića, svedoči i prijateljski razgovor 29. jula 2017, godine kad je predsednik bio u poseti Pirotu.

– Tamo je razgovarao s građanima. Tu se našao i Ćuta, iz Beograda (Žarkovo), koji je lobirao za gradnju svoje i partnerove mini-hidroelektrane u selu Temska.

Bakarec potom navodi kako je tekao „prijateljski dijalog budućeg eko-nasilnika i lidera Ćute s predsednikom Vučićem“.

Foto: printscreen/informer

– Ćuta (pruža ruku predsedniku i rukuju se srdačno i prijateljski):

 – Predsedniče, najlepša je naša zemlja na svetu. Mogu li nešto da vam kažem? Ja sam ovde da vam se obratim, u ime meštana sela Temska… (podsećam Ćuta je iz Beograda!).

Upoznaje predsednika sa detaljima svog projekta, kako postoje dva jezera, i Toplodolska reka, i kako je njegov projekat MHE i istraživačkog centra, životna šansa tog kraja:

– Evo, ako mogu samo jedan minut, minut jedan. Jedan posto ušteda na nivou prenosa elektroprivrede, jednako 30 Toplodolskih reka. Mi znamo kako to da uradimo. Imamo projekat da napravimo MHE i mali ekološko-istraživački centar- citira se u tekstu i nastavlja:

UMISLIO DA JE CVIJIĆ

– Da nastavimo tradiciju Cvijića i Josifa Pančića, koji su udarili temelje od geomorfologije i biologije. Ako to uradimo, cela Temska može da hrani te turiste. Ja vam obećavam da ćemo mi promeniti socijalnu sliku za samo godinu dana ako to uradimo. Evo, molim vas, molim vas, ovde vam stoji, ovde vam stoji na tri strane…

– Jasno je da je Ćuta iz SNS izašao i postao „ekološki svestan“ tek kada su se izjalovili svi njegovi privatni interesi vezani za gradnju mini-hidrocentrale.

„Lažni producent i besposličar“

Jovanović je, tvrdi Bakarec, lažni ekolog koji je usput još student FDU, koji je počeo da studira osamdesetih godina prošlog veka:

– Lažno se predstavljao kao „producent“ na listama „Moramo“ za izbore 2022. Radi se o besposličaru iz Beograda, koji je prve dane radnog staža upisao u radnu knjižicu tek 2022, kada je postao narodni poslanik. Zaposlila ga je država Srbija, koju toliko mrzi. Obožava Violu fon Kramon – verno joj služi. Za to je obilato nagrađen.
Svojevremeno, dok je još bila ministarka, Zorana Mihajlović je Ćutu prozivala da je tražio dozvolu za mini-centralu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.