“Hrvatski huligani su imali specijalni plan”: Grčki mediji besni posle ubistva navijača AEK-a u Atini

Kao posledica svega, nije poznato da li će utakmica biti odigrana u prvobitno planiranom terminu, u utorak od 20.45

Jezive scene viđene su protekle noći na ulicama Atine, gde su navijači zagrebačkog Dinama, “Bed Blu Bojsi” usmrtili 22-godišnjeg navijača AEK-a tokom brutalne tuče.

Ovaj tragični događaj odigrao se u “Novoj Filadelfiji, delu Atine u kojem se nalazi i “Opap Arena”, stadion AEK-a.

Jutro nakon haosa, brojni grčki mediji objavili su informacije i detalje “uličnog rata”, a grčka “Ta Nea” piše da su “Bed Blu Bojsi” imali detaljno razrađen plan za dolazak u Grčku.

Svako ko se u ponedeljak tokom dana našao na auto-putu ka Atini, mogao je videti kolonu automobila sa hrvatskim registarskim oznakama, a posle svega, postavlja se pitanje kako su Hrvati uspeli da uđu u zemlju i izbegnu policijske kontrole, s obzirom na to da je prethodno UEFA izrekla zabranu dolaska gostujućih navijača.

 

 

Ipak, više od 150 Dinamovih huligana, doputovalo je bez ikakvih problema u grčku prestonicu. Kako je objavila policija posle sukoba, oni su bili primećeni od strane policije, i bili su stavljeni pod diskretnu pratnju, ali su očigledno imali već spreman plan, pošto su se po dolasku u grad razdvojili u svim pravcima, u malim grupama.

Takođe, sumnja se da su uz “Bed Blu Bojse” bili i pripadnici navijačke grupe “Gejt 13”, inače pristalice Panatinaikosa, koji su u “bratskim” odnosima sa Zagrebčanima.

Dve grupe su se navodno srele kod stanice “Irini”, da bi potom zajedno, vozom otišli do stanice “Pefkakija”, odakle su se peške uputili u pravcu stadiona.

Još jedan detalj koji ukazuje na to da su “Bojsi” imali detaljno isplaniran čitav incident, govori i informacija da su se do stadiona kretali kroz više ruta, a kada su došli u blizinu “Opap Arene”, satsali su se i krenuli da biju i lome sve i svakog ko im se našao na putu.

Kao posledica svega, nije poznato da li će utakmica biti odigrana u prvobitno planiranom terminu, u utorak od 20.45.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: