Hrskavi zapečeni krompir sa medom: Magičan ukus kom ne možete odoleti

Slatko-slana kombinacija koja osvaja srca i stomake!

Savršen način da ulepšate svoj jelovnik za ručak, jeste dodavanjem pravih dodataka i priloga.

Jedan redak, ali fantastičan recept za krompir sa medom, sigurno će vašem ručku dati jednu sasvim novu dimenziju i oduševiti sve koji ga budu probali. Recept je lak, a prirpema sasvim prosečna i bez gubljenja vremena. Zato, zavrnite rukave i pravo na sprermanje ovog divnog krompira.

Sastojci za krompir sa medom:
5 srednjih krompira
glavica crnog luka srednje veličine
2-3 čena belog luka
3 kašike kečapa
4 kašike meda
so, biber, malo vegete
ruzmarin
senf, po želji
ulje
Priprema kromira sa medom:
Na zagrejanoj vatri stavite sitno seckani luk da se dinsta. Nakon dva minuta prženja, dodajte mu beli luk.

Povremeno mešajte i dodajte malo vode, po potrebi. Crnom luku dodajte sitno seckani beli luk i promešajte.

Nakon minut i po do dva, dodajte so i med,  a zatim i kečap. Ukoliko želite jači ukus, možete dodati 2 kašičice senfa ili senfom sasvim zameniti kečap.

Smanjite vatru i ostavite da se krčka još malo.

Krompire očistite i stavite da odstoje u vodi 15-ak minuta, a potom ih isecite na kocke.

Izaberite pliću, ali široku tepsiju za pečenje. Uljem je premažite u vrlo tankom sloju, pa stavite da se rerna zagreje na 200 stepeni.

Krompir naređajte u tepsiju, pospite biber i malo vegete po želji, ali i ruzmarin. Prelijte sosom sa medom i izmešajte. Prekrijte krompire papirom za pečenje i stavite da se peče 15 minuta.

Nakon 15 minuta pečenja, uklonite papir, pa promešajte i  ostavite da se peče još 20-ak minuta, tačnije dok ne dobije lepu, rumenu boju.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.