Slatko-slana kombinacija koja osvaja srca i stomake!
Savršen način da ulepšate svoj jelovnik za ručak, jeste dodavanjem pravih dodataka i priloga.
Jedan redak, ali fantastičan recept za krompir sa medom, sigurno će vašem ručku dati jednu sasvim novu dimenziju i oduševiti sve koji ga budu probali. Recept je lak, a prirpema sasvim prosečna i bez gubljenja vremena. Zato, zavrnite rukave i pravo na sprermanje ovog divnog krompira.
Sastojci za krompir sa medom:
5 srednjih krompira
glavica crnog luka srednje veličine
2-3 čena belog luka
3 kašike kečapa
4 kašike meda
so, biber, malo vegete
ruzmarin
senf, po želji
ulje
Priprema kromira sa medom:
Na zagrejanoj vatri stavite sitno seckani luk da se dinsta. Nakon dva minuta prženja, dodajte mu beli luk.
Povremeno mešajte i dodajte malo vode, po potrebi. Crnom luku dodajte sitno seckani beli luk i promešajte.
Nakon minut i po do dva, dodajte so i med, a zatim i kečap. Ukoliko želite jači ukus, možete dodati 2 kašičice senfa ili senfom sasvim zameniti kečap.
Smanjite vatru i ostavite da se krčka još malo.
Krompire očistite i stavite da odstoje u vodi 15-ak minuta, a potom ih isecite na kocke.
Izaberite pliću, ali široku tepsiju za pečenje. Uljem je premažite u vrlo tankom sloju, pa stavite da se rerna zagreje na 200 stepeni.
Krompir naređajte u tepsiju, pospite biber i malo vegete po želji, ali i ruzmarin. Prelijte sosom sa medom i izmešajte. Prekrijte krompire papirom za pečenje i stavite da se peče 15 minuta.
Nakon 15 minuta pečenja, uklonite papir, pa promešajte i ostavite da se peče još 20-ak minuta, tačnije dok ne dobije lepu, rumenu boju.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.