Hrskavi spolja, mekani iznutra, ovi riblji štapići su sto puta bolji od kupovnih

Zaboravite na riblje štapiće kupljene u prodavnici, pripremite ih kod kuće jer su još ukusniji, sočniji i hrskaviji. Ako ništa drugo, barem je sigurno da su zdravije od prodavnih.

Štapiće možete da jedete s pirinčem, pomfritom ili da ih ubacite u sendvič i ponesete na posao.

Domaći riblji štapići

Sastojci:

600 g fileta oslića ili druge ribe po izboru

150 g brašna

200 ml mineralne vode

1 jaje

1 kašika belog luka u prahu

ulje

so, biber

Priprema:

Prvo posolite ribu. U činiji pomešajte brašno, mineralnu vodu, beli luk u prahu, jaje, so i biber. U smesu stavite riblje filete i propržite ih na ulju. Gotovi su kada poprime lepu, žutozlatnu boju. Nakon što ih izvadite iz ulja, prvo ih stavite na papirni peškir da se ocede višak masnoće, pa poprskajte s malo limunovog soka.

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.