Hrskavi krompir iz rerne – jedna namirnica zauvek će mu promeniti ukus

Kada ga jednom budete probali, oduševićete se.

Danas je Đurđevdan, a pečeni krompir je omiljeno jelo slavske trpeze. Tajne za pripremu najukusnijeg hrskavog krompira je mnogo, a mi vam u nastavku teksta otkrivamo jednu. Sve što vam treba od sastojaka imate već u svojoj kuhinji.

Sastojci:

1 kg crvenog krompira
40 g maslaca
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
začini po želji
Priprema:

Oljuštite krompir i stavite ga da se kuva kako bi malo omekšao. Nakon toga u tepsiju stavite puter i maslinovo ulje, pa otopite na tihoj vatri.
Krompir isecite po želji i poređajte u tepsiju sa smesom od putera i maslinovog ulja, a zatim ga začinite i promešajte rukama.
Pecite ga na 200 stepeni pola sata, a nakon toga ga okrenite pa pecite još 25 min.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.