Hrskave spolja, a unutra su meke kao pena.
Sastojci:
15 g kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
250 ml mleka
1 jaja
2 kašike ulja
550 g brašna
prah šećer z aposipanje
Priprema:
U malo mlakog mleka staviti kvasac sa malo šećera, pa kad zapeni dodati ostatak mleka, brašno, so i ulje.
Dobro testo obraditi da bude glatko, pa ga pokriti da odmara 30 minuta. Razviti za pola cm pa vaditi manje pogačice. Seći nožem kao što je prikazano u VIDEU, pa ređati u pleh obloženim pek papirom.
Peći na 180 C oko 30 minuta. Posuti prah šećerom zamirisan vanilom. Fantastične male mašnice, hrskave unutra, a testo kao pena.
Pročitajte još:
Recept Džejmi Olivera za brzu i neodoljivu karbonaru
Evo predloga Džejmi Olivera za ručak i sigurno će se svima dopasti. Sastojci: 500 g testenine (špagete, taglijateli) 4 kobasice (aromatična sveža kobasica za kuvanje i pečenje) 4 kriške iseckane pančete 3 velika žumanca 150 g sveže narendanog parmezana so, biber maslinovo ulje, malo svežeg peršuna izrendana kora limuna Priprema: Skuvajte testeninu prema upustvu na […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.