Hrskave ivice, a srce mekano: Za savršene prženice potrebna je prava mera, a profesionalci otkrivaju kako i šta obavezno da uradite

Da li postoji osoba koja ne voli prženice i koju ovo jelo ne podseća na detinjstvo. I dalje su mnogima omiljeni doručak, a neretko ih jedu i za večeru.

Koliko god deluje da je ovo jelo krajnje jednostavno, često se dešava da ne ispadnu baš najbolje – ili su previše masne, ili se nisu dobro ispekle ili su se nekako prepekle.

Da biste sve ovo izbegli i pripremili ih tako da budu hrskave na ivicama a mekane u sredini, potrebno je da znate jedan mali trik.

Kako se pravilno seče hleb za prženice?

Prva važna stvar je priprema i to samo sečenje hleba.

Tajna profesionalnih kuvara je u tome što, kada seku hleb, paze na to da on ne bude previše tanak, već debljine oko 1,5 cm. Takođe je važno da ne bude svež, već bajat. U suprotnom, nećete dobiti željeni rezultat.

Kakva treba da bude smesa u koju ćete umakati hleb?

Neki stavljaju samo jaja, neki dodaju mleko, a evo kako to rade profesionalni kuvari.

Prava mera je da se 1/4 šoljice mleka stavi u jedno jaje i to vam je dovoljno za dve kriške hleba.

Ukoliko želite, uvek možete da dodate i začine po želji (biber, kim, pa čak i parmezan), a ukoliko više volite slatke, onda cimet ili vanilin šećer.

A onda na red dolazi prženje. Nikada ih nemojte pržiti na puteru, već obavezno na dobro zagrejanom ulju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.