Hrana koju kardiolozi nikada ne jedu

Kardiolozi redovno govore o negativnim efektima koje loša ishrana ima na zdravlje srca njihovih pacijenata.

I dok je povremeno uživanje u određenim, ne tako zdravim namirnicama u redu, preterivanje s njihovim unosom može da poveća rizik od bolesti srca i moždanog udara.

Kako donosi Lifespan, kardiolozi su napravili popis namirnica koje ne bi trebalo da jedemo zbog zdravlja našeg srca, a oni ih takođe izbegavaju. To su:

crveno meso
slanina, viršle i druge mesne prerađevine
pomfrit i druga pržena hrana
slatka pića, margarin
pahuljice i druge žitarice iz kutija.

Kažu da ove namirnice sadrže velike količine zasićenih masti, holesterola i soli, kao i rafinisanih šećera. Sve su to sastojci koji štete, prvenstveno zdravlju našeg srca, ali i mnogim drugim organima u telu, prenosi Index.hr.

Isto tako, istraživanja su pokazala kako ljudi koji konzumiraju 17 do 21% kalorija iz dodatih šećera imaju čak 38 odsto veći rizik od smrti izazvanim bolestima srca u poređenju s onim osobama koje ove sastojke unose umereno.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.