logo transparend vojvodina uzivo

,

Horgoš: Droga u poslatom rancu, donjem vešu i privesku za ključeve

droga
HORGOŠ – Tokom proteklog vikenda, carinici su na prelazima Horgoš i Gradina otkrili i sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja manjih količina droge, vešto skrivenih na neobičnim mestima.

Na ulazu graničnog prelaza Horgoš 24. februara osujećen je pokušaj krijumčarenja 40,5 grama kokaina zapakovanog u dve vrećice i skrivenog u rancu koji je bio prijavljen kao pošiljka. Naime, pregledom prtljaga autobusa albanskih registarskih oznaka koji se sa 33 putnika iz Brisela uputio ka Tirani, vozači su na pregled dostavili i spisak pošiljaka preuzetih na prevoz, među kojima se nalazio i jedan sumnjivi ranac.  Detaljnom kontrolom utvrđeno je da se u rancu među garderobom nalazi zavežljaj sa dva grumena kokaina uvijena u plastičnu foliju. Želeći da neutrališu miris droge, krijumčari su zamotuljke kokaina uvaljali u rasutu kafu i nekoliko čenova belog luka, što im nije donelo željeni rezultat.

Istog dana, na izlazu graničnog prelaza Gradina, u donjem vešu jednog 36-godišnjeg putnika otkriven je grumen hašiša od oko 5 grama.  Mladić koji je automobilom “BMW X3“ putovao iz Holandije ka Turskoj rekao je službenicima da otkrivenu drogu lično koristi iz zdravstvenih razloga.

Sličan pokušaj krijumčarenja zabeležen je i 26. februara na prelazu Horgoš, kada je kod još jednog 36-godišnjeg stranog državljanina otkriveno oko 2 grama metafentamina. U unutrašnjem džepu jedne od tri jakne koje je pomenuti putnik nosio na sebi, otkrivena je plastična vrećica sa kristalnim prahom, epruveta sa nepoznatom tečnošću bledo žute boje, špric sa tečnošću braon boje, 10 nepoznatih tableta bele boje, kao i jedna vrećica sa kristalnim prahom skrivena u unutrašnjosti metalnog priveska za ključeve.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.