logo transparend vojvodina uzivo

Hladna čorba od tikvica: Idealna za vrele dane

Ovo je pravi recept za tropski talas

Kao „kulinarski kameleon“ u svetu namirnica, tikvice su poznate po svojoj svestranosti. Blagi ukus ove letnje tikvice dobro se slaže sa širokim spektrom recepata. Mnogi entuzijasti cene tikvice zbog malih kalorija i visokog sadržaja hranljivih materija.

Ukoliko još niste probali ovu čorbu, oduševiće vas jer je lagana i zdrava, a istovremeno kremaste teksture i dosta ukusna.

Sastojci za hladnu čorbu od tikvica:
4 tikvice
1 glavica crnog luka
4 šolje bujona od povrća
1 kašika maslinovog ulja
pola čaše kisele pavlake
so
biber
1 kašičica suvog začina
rukola
bosiljak
feta sir
Priprema hladne čorbe od tikvica:
Iseckajte crni luk na sitno, pa ga propržite na malo maslinovog ulja, sve dok ne bude proziran i mekan, oko pet minuta. U međuvremenu tikvice iseckajte ih na kockice, pa ih dodajte luku, promešajte i posolite.

Posle jednog minuta, nalijte bujon od povrća ili vodu. Posle pet minuta kuvanja smanjite s najjače na srednju ili tihu temperaturu, pa kuvajte dok tikvice ne omekšaju.

Dodajte suvi začin i biber pred kraj, kao i još soli po ukusu. Isključite, sklonite s ringle i ostavite da se prohladi, pa dobro umutite štapnim mikserom. Kad bude potpuno ohlađeno, prebacite u činiju s poklopcem, pa stavite u frižider najmanje na sat vremena. Pre serviranja, dodajte po kašiku kisele pavlake u tanjir, a po želji ukrasite začinskim biljem ili kockicama feta sira.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.