Herbie Hancock Tribute bend 15. avgusta u Pančevu

PANČEVO – Veče posvećeno legendarnom Herbie Hancocku, jednom od najuticajnijih i inovativnih muzičara džez sveta biće organizovano u okviru Kulturnog leta u Pančevu u utorak, 15. avgusta u 20 sati, na platou ispred Narodnog muzeja Pančeva.

„Pripremite se za nezaboravno putovanje kroz vreme i zvuk, dok ćemo se zajedno pokloniti njegovom genijalnom doprinosu muzici. Očekujte da ćemo vas provesti kroz neke od njegovih najpoznatijih kompozicija kao i manje poznate dragulje iz njegovog opusa. Biće to prilika da se podsetimo zašto je Herbie Hancock postao sinonim za kreativnost, inovaciju i duboku ljubav prema muzici“, navode organizatori.

Nastupiće: Sava Dabanović – saksofon, Petar Pitarević – klavijaturista, Stefan Jocić – bas gitara i Ljubiša Milošević – bubnjevi.

Herbie Hancock je istaknuti američki džez pijanista, kompozitor i producent koji je igrao ključnu ulogu u razvoju moderne džez muzike. Rođen je 12. aprila 1940. godine u Čikagu, Illinois. Njegova muzička karijera obuhvata više od šest decenija tokom kojih je istraživao različite žanrove, eksperimentisao sa zvukom i ostavio neizbrisiv utisak na svet džeza i muzike uopšte.

Hancock je poznat po svojoj virtuoznosti na klaviru, inovativnom pristupu kompoziciji i aranžmanima, kao i pionirskom radu sa elektronskim instrumentima. Njegov album iz 1973. godine, “Head Hunters”, smatra se jednim od najuticajnijih džez-funk albuma svih vremena i ujedno je bio prvi džez album koji je dobio platinastu sertifikaciju.

Njegova muzika obuhvata širok spektar stilova, uključujući post-bop, fjužn, elektronski džez i ambijentalnu muziku. Hancock je osvojio brojne nagrade tokom svoje karijere, uključujući čak 14 Grammy nagrada.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: