logo transparend vojvodina uzivo

,

Hemofarm – pouzdan partner zdravstvenog sistema Srbije

VRŠAC – Kompanija Hemofarm, lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona, obeležila je petu godišnjicu inovativnog leka Corpos, namenjenog obolelima od multiple skleroze. U želji da se omogući najsavremenija terapija, Hemofarm je učinio dostupnim za pacijente u Srbiji lek Corpos, koji značajno menja tok bolesti i bitno unapređuje kvalitet života osoba sa multiple sklerozom.

Tim povodom kompaniju Hemofarm posetili su predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Dr Jelena Begović, kao i brojni drugi predstavnici državnih institucija.

Generalni direktor kompanije Hemofarm Ronald Zeliger istakao je da je projekat Corpos dobar primer javno-privatnog partnerstva i razumevanja svih strana o važnom cilju koji se radi u interesu zajednice.

„Ovaj projekat je uspešan zahvaljujući partnerstvu kompanija Hemofarm i Roche, međusobnom poverenju koje smo izgradili sa udruženjem pacijenata i lekarima, kao i uspešnoj saradnji koju Hemofarm godinama ostvaruje sa državnim institucijama,“ rekao je Zeliger.

On je dodao da će Hemofarm nastaviti da bude pouzdan partner zdravstvenom sistemu Srbije. On je naglasio da je STADA grupa od 2006. godine u Hemofarm uložila preko 400 miliona evra, dok se samo tokom 2023. planiraju investicije u vrednosti preko 30 miliona evra.

„Hemofarm je vodeći proizvođač lekova u regionu. Istovremeno, najveći smo izvoznik lekova u Srbiji i jedan od najznačajnijih stubova proizvodnje u STADA grupi. I dalje ćemo težiti da kroz unapređenje i razvoj Hemofarma, doprinosimo održivom razvoju celokupnog društva“, zaključio je Zeliger.

Da je razvoj domaće farmaceutske industrije značajan za Srbiju, istakla je i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

„Sada kada smo zahvaljujući svim stručnim ljudima u Hemofarmu, pokazali da možemo da proizvodimo najkompleksnije inovativne lekove, mnogo je lakše da se i drugi inovativni lekovi proizvode kod nas. Ponosna sam i radujem se, što Hemofarm već razgovara sa određenim kompanijama o daljoj proizvodnji inovativnih lekova u Republici Srbiji. Želim da zahvalim Hemofarmu koji u Srbiji zapošljava više od 4000 ljudi, jer je farmaceutska kompanija koja je apsolutno najveći izvoznik lekova, ali takođe i 13. najveći izvoznik iz Republike Srbije,“ naglasila je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Nemačka ambasadorka Anke Konrad govorila je o značaju partnerstva Nemačke i Srbije u svim privrednim oblastima, a posebno u zdravstvu.

„Drago mi je što vidim da je sa Hemofarmom jedna nemačka kompanija ključni partner u proizvodnji leka Corpos. Hemofarm nije samo do sada najveća nemačka investicija u Srbiji, već i važan poslodavac za region i aktivan promoter ideje održivosti.“

Hemofarm posluje u 31 državi na 3 kontinenta. Sa više od 4000 zaposlenih, Hemofarm je farmaceutski lider u Srbiji u borbi za zdravlje ljudi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.