Haos u drugoj ligi Francuske: Dva meča prekinuta zbog upada navijača na teren

Ukoliko utakmica u Bordou bude registrovana službenim rezultatom kao pobeda gostiju, Rodez će opstati u drugoj ligi, a Mec će se vratitu u društvo najboljih

Poznato je da u Francuskoj navijači stvaraju dosta problema na fudbalskim utakmicama, koje neretko bivaju i prekinute, a takva situacija viđena je i ovog puta.

Odluka o tome ko će se uz fudbalere Avra vratiti u francusku elitu pašće naknadno pošto je meč Bordo – Rodez prekinut zbog napada na fudbalera gostiju, pa će Mec morati da sačeka administrativnu odluku o prekinutoj utakmici.

Rodez, koji samo pobedom u Bordou može da izbegne ispadanje u treću ligu, poveo je golom Lukasa Buadesa u 22. minutu. Dok je Buades sa saigračima slavio gol, jedan navijač Bordoa mu je prišao i odgurnuo ga, a posle dužeg većanja sa delegatom, glavni sudija meča je odlučio da prekine utakmicu. Odluka o utakmici biće doneta u ponedeljak, da li će se nastaviti od trenutka prekida ili će biti registrovana službeno, pobedom gostiju.

 

Mec je pobedio Bastiju 3:2 i sad ima 72 boda, tri više od Bordoa, ali i za pet golova bolju gol razliku i više postignutih golova, pa je praktično već obezbedio povratak u elitu.

 

 

Bordo bi, ukoliko se nastavi prekinutu meč protiv Rodeza, morao da postigne šest golova za manje od 70 minuta, a da pri tome ne primi nijedan, da bi se vratio u francusku elitu.

Ukoliko utakmica u Bordou bude registrovana službenim rezultatom kao pobeda gostiju, Rodez će opstati u drugoj ligi, a Mec će se vratitu u društvo najboljih.

Ipak, nije to bio jedini prekid. Prekid se desio i na meču Avra i Dižona, koji je na kraju, okončan sa 1:0 u korist domaćeg tima, koji se posle 14 godina vraća u elitu. Ono što je posebno interesantno jeste to što su domaći navijači mogli sami sebi da učine “medveđu” uslugu.

 

 

 

Naime, nekoliko desetina sekundi pre isteka nadoknade, domaći navijači su masovno u leteli na teren, a arbitar je poslao igrače u svlačionicu. Gosti nisu hteli da nastave meč, te je, srećom po domaće, meč registrovan rezultatom 1:0.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: