Haos i jezive scene na meču Aza i Vest Hema: Navijači probili ogradu i napali deo gde su porodice Čekićara

Fudbaleri su rreagovali i trčali da odbrane svoje

Fudbaleri Vest Hema igraće finale Lige konferencija, pošto su slavili i u drugom meču polufinala sa AZ Alkmarom, ovoga puta sa 1:0, a sam kraj meča obeležili su domaći navijači.

Naime, glavni razlog za incident jeste činjenica da su gostujućim navijačima karte dodeljene za glavnu tribinu. bez obzira na to što je slična situacija viđena i u prvom duelu, kada je sve ostalo na verbalnom sukobu, ovoga puta je sve eskaliralo. Tako, posle kraja meča, grupa tvrdokornih navijača probila je zaštitnu ogradu i sjurila se, preko ivice terena, kako bi napala deo u kojem su bile smeštene porodice protivničkih navijača.

Igrači Vest Hema su se utrkivali u situaciji, a mnogi članovi njihovih porodica su očigledno bili uhvaćeni u meću, dok je lokalna policija izgledala sporo da interveniše.

Na snimcima sa stadiona vide se igrači Vest Hema Majkl Antonio i Flin Dauns kako se penju preko reklama i pokušavaju da zaustave napad na sovje porodice.

 

U razgovoru za BT Sport posle neprijatnih scena, bivši vezista Čekićara Džo Kol je rekao:

– To je apsurdno. Smešno, odrasli ljudi, navijači AZ Alkmara napadaju navijače gde su sedele porodice, naše prijatelje i kolege. Igrači su pokušali da to zasutave.

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.