Uz zelenu salatu imate odličan ručak!
Sastojci:
1 crni luk
650 g mlevenog svinjskog mesa
1 jaje
1 ljuta papričica
100 g + 2 kašike prezli
1 veza peršuna
150 g tvrdog sira
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte seckanu ljutu papričicu. U mleveno meso dodajte luk i papričicu, kao i jaje, seckani peršun i dve kašike prezli. Posolite i pobiberite, pa lepo sjedinite.
Uzmite meso u raširite ga u šaci, pa stavite veće parče sira.
Meso obmotajte oko sira, pa uvaljajte u prezle.
Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Ispržite u ulju.
Pročitajte još:
Genijalan trik da brže napravite kockice leda u zamrzivaču
Za ovo otkriće zaslužan je student iz Tanzanije Erasto Mpemba, koji je davne 1963. uočio nešto neobično. Tokom leta je voda u ovom agregatnom stanju prosto neophodna i stalno nam fali kockica-dve, a veoma često i zaboravimo da a vreme napunimo posudice. A svi obično u posudice za pravljenje leda stavljamo hladnu vodu, a to […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.