Grujičić i Šćekić – razmena iskustava o zdravstvenim sistemima Srbije i Crne Gore

Danica Grujičić
BEOGRAD – Ministarka zdravlja Danica Grujičić i njen crnogorski kolega Dragoslom Šćekić danas su razmenili iskustva u oblasti zdravstvenih sistema dve države, koje su bliske ne samo geografski, već i po iskustvima i izazovima sa kojima se svakodnevno sreću.

Teme u susretu dve delegacije bile su i značaj primene zdravstvene zaštite, reforma palijativne nege, odnos zdravstvenog sistema prema lečenju retkih bolesti i inovativnim terapijama, liste čekanja, obrazovanje i specijalizacije neophodne za unapređivanje kvaliteta zdravstvene nege. Šćekić je upoznao ministarku Grujičić s planiranim reformama zdravstvenog sistema, dok su članovi delegacije, svaki iz svoje oblasti, predstavili izazove, potrebe i šanse zdravstva u Crnoj Gori.

Dve delegacije konkretizovale su oblike saradnje, a Grujičić je ponudila pomoć i podršku Ministarstva zdravlja Srbije kolegama u Crnoj Gori, izrazivši želju za zajedničkim unapređenjem zdravstvenih sistema dve države.

Sastanku su prisustvovali državni sekretari oba ministarstva dr Slađana Ćorić i dr Mirsad Đerlek, direktori kliničkih centara u Podgorici i Beogradu dr Ljiljana Radulović i prof. dr Milika Ašanin, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore dr Vuk Kadić i Jovana Simanović iz RFZO Srbije, kao i otpravnica poslova u Ambasadi Crne Gore, Ana Ražnatović, navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.